Avís legal
Regidoria de Participació Ciutadana
Ajuntament de Tavernes de la Valldigna
Centre Social Braç Treballador
carrer Calvari, 87. Primer pis. 46760
Tavernes de la Valldigna
participa@tavernes.es
96 282 11 42

12 de setembre de 2013

Aquest any les Festes Majors arriben amb «Tricicle» Bicinema a la Plaça Major

 

Com molts de vosaltres ja sabeu la Setmana Europea de la Mobilitat, és la campanya sobre mobilitat sostenible amb major repercussió mundial i se celebra tots els anys del 16 al 22 de setembre. El lema d’aquest 2013 és «Aire net. És el teu torn». Dins de la Setmana Europea de la Mobilitat proposem un cicle de tres pel·lícules amb el motiu de la bicicleta. «Tricicle» Bicinema a la Plaça Major és una activitat del Cicla’t · Cíclate · Cycle you. En el marc de les nostres Festes Majors, tornem a gaudir de l’aire lliure, compartim de bell nou l’espai públic. Agafeu manillar i cadira per al cinema a la serena.

 

El baño del papa‘El baño del Papa’ (César Charlone i Enrique Fernández; Uruguai, 2007). És l’any 1988 i el papa Joan Pau II començarà la seua gira llatinoamericana a Melo, una pobre comunitat fronterera entre l’Uruguai i el Brasil. Les més optimistes previsions diuen que vora cinquanta mil persones assistiran a la trobada amb el sant pare. Cinquanta mil persones; cinquanta mil oportunitats per a congregar la riquesa. Seran cinquanta mil estómacs que caldrà omplir amb xoriç i arròs amb llet, i que, consegüentment, s’hauran també d’evacuar. Beto, un ‘quilero’ que fa el contraban a cavall d’una bicicleta, té una idea d’autèntic emprenedor: construirà un comú davant de casa i el llogarà; es farà d’or amb la merda i el pixum del proïsme. Neorealisme contemporani o Vittorio de Sica en bici per Hispanoamèrica · Dilluns 16, 22.00 hores.

 

 

breaking away‘El relevo’ [‘Breaking Away’] (Peter Yates; EUA, 1979). Cyril, Moocher, Mike i Dave són quatre bons amics en una xicoteta ciutat d’Indiana, Bloomington, i en una gran mar existencial, deixant arrere l’adolescència i albirant ja terra adulta. Els quatre, fills de treballadors de les pedreres de roca calcària amb què s’edificà la universitat local, formen una colla menystinguda pels joves universitaris, una gavella d’esnobs que busquen blasmar-los quan els titlen de «picapedrers». Tot un desfici. Res, però, que una contesa esportiva de gran tradició no puga resoldre. Dubtes vivencials, lluita de classes, conflicte entre generacions i mallots de Cinzano · Dimarts 17, 22.00 hores · Versió original subtitulada en castellà.  

  

 

 

les triplettes de belleville‘Bienvenidos a Belleville’ [‘Les Triplettes de Belleville’] (Sylvain Chomet; França, Bèlgica, Canadà i Regne Unit, 2003). Champion, qui ha estat adoptat per la seua iaia Madame Souza, és un xiquet solitari. Aquesta descobreix un dia que el seu nét només és feliç sobre una bicicleta, cosa que els porta a lliurar-se a un rigorós entrenament a fi de preparar Champion per a la cursa ciclista més famosa del món, el Tour de França. Durant aquesta competició, dos misteriosos homes vestits de negre segresten Champion. La recerca del petit ciclista per part de Madame Souza i el seu fidel gos Bruno acabarà ultramar, a la gegantina ciutat de Belleville, on tres famoses estrelles de varietets dels anys trenta, les Trigèmines de Belleville, els tiraran una maneta. La pel·lícula d’animació que mai farà la Disney i que bé podria haver fet Jacques Tati · Dimecres 18, 21.30 hores.

 

Aquesta Setmana Europea de la Mobilitat culmina amb «La meua ciutat, sense el meu cotxe», un dia en què les ciutats i els pobles participants reserven una o diverses zones del seu espai públic per a vianants, ciclistes i transport públic. Per a la celebració d’aquest dia, diumenge 22 de setembre, l’Ajuntament proposa als més menuts de la casa la festa «Tavernes respira» a les 11.30 hores al Carrer Na Violant d’Hongria.

2 de setembre de 2013

Finalitza el mes d’agost amb els cursos de l’Aula de la Bici, «Des de zero» Curs per a aprendre a anar amb bicicleta + «Zero accidents» Curs de circulació segura i responsable

 

Els passats dies 26, 27, 28 i 29 d’agost van tindre lloc els cursos preparats pels companys de l’Aula de la Bici per a la campanya de promoció de la bicicleta a la platja de Tavernes de la Valldigna Cicla’t · Cíclate · Cycle you. Malgrat el pronòstic climatològic per als darrers dies de l’estiu, els núvols ens van respectar i només el dimecres vam tindre que restar dins de l’escoleta a conseqüència de la pluja. Han sigut molts els xiquets i xiquetes que han assistit als cursos, i menys majors, que com coneixen la vergonya els costa més arrancar.

 

130830 278 comprimidaEl primer dia al curs d’aprenentatge totes les rodetes de les bicis dels més menuts anaren fora. En les bicis dels més majors es llevaren els pedals. I així començaren els primers exercicis per guanyar confiança i millorar l’equilibri. Per aquests exercicis calia que el terra tinguera un poc de pendent. Començaren els bacs i els riures, però les ganes de continuar no se’n anaven. Els alumnes al curs de conducció segura i responsable, amb una diferència de més de cinquanta anys entre l’alumna més menuda i la més gran!, començaren amb una sessió teòrica a l’escoleta on es va fer un repàs complet a les qüestions que els dies posteriors es posarien en pràctica.

 

A l’endemà més alumnes al curs d’aprenentatge i més rodetes fora. El públic encuriosit assidu als banquets del parc del Canal repeteix per segon dia i comenta les jugades. Els xiquets no han pensat en altra cosa des de que marxaren a casa, i és que està a punt d’arribar el moment de soltar els peus de terra i fer la primera pedalada. Poc a poc, primer unes passetes, i al final de la classe ja hi ha xiquets i xiquetes que no paren de rodar. Clar, la qüestió dels frens encara no la controlen, però estan tan contents que no importa gaire. Mentre, els alumnes al curs de circulació marxen cap a l’esplanada de les pistes de pàdel i tennis i realitzen exercicis en un circuit dissenyat per a guanyar seguretat en les maniobres i situacions imprevistes en els desplaçaments amb bici.

 

El tercer dia arribava la pluja i amb pinta de no parar durant la vesprada. Així que molts passen les hores a l’interior de l’escoleta veient vídeos relacionats amb l’ús quotidià de la bicicleta i comentant-los. Alguns dels alumnes que estan al curs d’aprenentatge tenen tantes ganes de continuar amb les classes que pedalegen pel pati de l’escoleta sota la pluja junt als monitors. Altres més menuts s’entretenen pintant la bicicleta de la campanya.

 

130830 414 comprimidaArriba el dijous i tots rodem junts cap a les pistes de pàdel i tennis. Els alumnes del curs de circulació fan un examen pràctic abans d’eixir a pedalejar pels carrers del poble. Els alumnes al curs d’aprenentatge continuen amb les recomanacions de les monitores per guanyar estabilitat, fer les pedalades més llargues, maniobrar, frenar, etc. Ja una vegada fora del circuit tancat comença la posada en pràctica de les qüestions apresses dies abans als carrers de la platja per als alumnes avançats. Incorporacions, girs, parades, etc. sota la atenta mirada dels monitors. Som un bon grapat de ciclistes pedalejant. El sol s’amaga, però com altres vehicles, les bicicletes roden de nit amb llum.

 

Ha estat tot un plaer compartir aquests dies amb els monitors Belen, Andrés, Empar i Ana, de l’Aula de la Bici, i els seus alumnes junt a familiars i amics, que no han deixat d’acostar-se a les classes per a vore els progressos dels menuts i majors. De moment ja tenim un bon grapat de millors ciclistes rodant pels carrers del poble. A més a més, ha estat impagable veure el somriure en les cares d’aquells i aquelles que per primera vegada en la seua vida pedalegen. Esperem poder repetir l’experiència estiu rere estiu. La llista d’alumnes per als propers cursos serà llarga. Ara a pedalar, la revolució ciclista acaba de començar a Tavernes!

26 d'agost de 2013

Vos contem com van anar els tallers de personalització de la bicicleta per a xiquets i millora per a adults «Tuneja la teua bici»

 

El dijous 22 d’agost i el divendres 23 d’agost es van impartir a l’escoleta de la platja de Tavernes de la Valldigna els tallers de personalització de la bicicleta per a xiquets i millora per a adults «Tuneja la teua bici». Ambdós tallers es van plantejar com dues activitats lúdiques i d'aprenentatge per a transformar les bicis i crear accessoris amb materials reciclables i de baix cost. Els companys d'Estudi Cercle, els dissenyadors Raúl Ferrís i Elisa Talens, van ser els encarregats de conduir-los.

 

130823 154 reduidaEl primer dia dedicat als ciclistes més majors, es van fabricar complements per a facilitar l'ús diari de la bicicleta. Es va començar amb una exposició visual dels referents que havien inspirat als dissenyadors. I a continuació, es va explicar com s' elaborarien els accessoris triats, una funda impermeable de seient i un portabotelles, en les dues hores de durada del taller. Per a la realització dels complements es van reutilitzar hules i tubs de cartró, a més de brides per a fixar. Es va fer entrega als assistents d'un fullet amb els passos a seguir, on, a més a més, s’havia inclòs un apartat amb "algunes idees per al dia a dia", amb recomanacions per a desenvolupar a casa. Per exemple, com construir un aparcabicis amb dos palets de fusta, o com preparar les rodes per a la neu.

 

130826 234 reduidaEl segon dia de taller estava destinat als menuts i menudes. Es van elaborar banderins de feltre i cartró fixats a tubs de plàstic i brides, cintes de colors per als extrems dels manillars, matrícules de cartró amb el nom del conductor de cada bici, i, a més a més, es van decorar els quadres de les bicis i els radis de les rodes amb cintes adhesives de colors. Pares i mares van ajudar als més xicotets amb els seus complements, i per als més menuts del taller, es van repartir fulles amb la bicicleta imatge de la campanya Cicla't · Cíclate · Cycle you per acolorir. Finalment, amb tots els ornaments nous col·locats a les bicis els xiquets eixiren molt satisfets a rodar pel pati de l’escoleta.

 

Moltes gràcies a Raúl i Elisa! Van saber transmetre perfectament a tots els participants als tallers que la funcionalitat i l'estètica dels accessoris no tenen que estar renyides i que amb pocs diners i molta imaginació podem millorar i personalitzar les nostres bicis per als quefers diaris.

12 d’agost de 2013

Continuem el Cicla't · Cíclate · Cycle you amb el taller d’arranjament i reparació de bicicletes «La teua bici a punt»

 

130808 899 comprimidaEl dimecres 7 d’agost a les 19.00 hores va tindre lloc en l’escoleta de la platja de Tavernes de la Valldigna la segona de les activitats programades dins de la campanya Cicla’t · Cíclate · Cycle you, el taller d’arranjament i reparació de bicicletes «La teua bici a punt». Aquest taller, dirigit a usuaris novells de la bicicleta i a experimen­tats que sovint breguem amb la mecànica a xicoteta escala, va ser molt ben conduit per Toni Padilla de Paches Bicicletes.

 

Amb aforament complet i més, els assistents al taller han escoltat amb deteniment les explicacions de Toni sobre la mecànica de la bicicleta acompanyades de demostracions pràctiques per a seu major enteniment. Per a aquestes aclaridores demostracions ha fet servir vàries bicicletes i els elements que la composen, a més d’altres ferramentes, accessoris, etc. S’ha fet un repàs complet de les parts que la composen, amb comentaris sobre el seu correcte funcionament i manteniment: frens, canvi de marxes, rodes, selló, pedals, manillar, cadena, etc. També ens ha explicat com realitzar una bona neteja, així com que fer per a una posada a punt de la màquina, per si fa temps que no es gasta.

 

Conforme avançava la sessió s’han pogut tractar diferents reparacions freqüents a les que podrem fer front sense tindre que passar pel taller. O fins i tot més important encara, de com no arribar al taller amb el problema agreujat si l’averia és massa complexa per a nosaltres. Ara ja sabem allò que no convé tocar sinó som uns experts en la matèria. També hem aprés que per a fer travessies llargues convé portar un kit d’autosuficiència.

 

Els assistents al taller han pogut fer-li a Toni un munt de preguntes mentre avançava el taller, així que ha estat una sessió molt participativa. Algunes de les preguntes del públic han versat sobre la tria de la bicicleta. Moltes vegades una mala tria pot fer que amb el temps abandonem la bicicleta al quartet de la platja. Alguns dels consells de l’especialista han estat dirigits a escollir la millor bici en funció de les nostres necessitats.

 

Finalment ens ha parlat de la bicicleta elèctrica com a alternativa a la bicicleta a pedals, si necessitem que les nostres cames estiguen assistides si anem a pujar costeres pel nucli urbà principal o si tenim problemes per a moure’ns per malalties o edat. Alguns dels assistents han fet una volteta pel pati per a poder provar la bicicleta elèctrica que Toni havia dut. S’ha comentat que seria bona idea que l’Ajuntament les fera emprar per a fer moltes de les tasques que els seus treballadors tenen encomanades: brigada, policia local, agutzils, etc.

 

Han estat dues hores molt intenses però curtes per a tot allò que tant Toni com els assistents volíem compartir. Esperem poder tornar a repetir! Mentre tant a pedalejar!!

 

2 d’agost de 2013

Comença el Cicla't · Cíclate · Cycle you amb la taula redona “No som als Països Baixos: ací fa millor oratge” d’entitats locals i de municipis propers favorables a la bicicleta

 

taula-redona-26-juliolEl passat divendres 26 de juliol van començar, a l’escoleta de la platja de Tavernes, les activitats de la campanya Cicla’t · Cíclate · Cycle you amb la taula redona “No som als Països Baixos: ací fa millor oratge”. Els representats de les entitats convidades que van participar van ser Javier Pallás del Club Ciclista La Valldigna, Vicente Vercher del Grup Muntanya Valldigna, Vicente Felis del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, Borja Palmer de Gandia en Bici, Pedro Domínguez de La Ribera en Bici i Diego Ortega de València en Bici. La taula va ser moderada per Enrique Chofre, president de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit de Tavernes de la Valldigna.

 

 

Amb la taula redona es pretenia posar en comú diferents aspectes de la mobilitat amb bicicleta i compartir experiències en relació amb els desplaçaments quotidians, la convivència amb altres mitjans de transport, l’oci i l’esport, la salut o el turisme sostenible. Al mateix temps, es buscava la reflexió sobre la situació actual a Tavernes des de la visió local i forana i l’aportació de propostes per a millorar la mobilitat amb bicicleta i la seua convivència als carrers amb els vehicles a motor i vianants.

 

 

Els col·lectius locals apuntaren els diferents problemes que obstaculitzen l’ús de la bicicleta en els desplaçaments quotidians als nuclis urbans de Tavernes. Van comentar que una de les principals dificultats és la mancança d’un carril bici continu que permeta circular amb seguretat que evite compartir la calçada amb els vehicles motoritzats. A més de la falta de seguretat viària per als ciclistes, altres raons que s’apuntaren van ser la por als robatoris i la falta d’aparcaments als principals equipaments i altres centres generadors i atraients de mobilitat com zones comercials, platges, etc.

 

 

Els representants dels col·lectius La Ribera en Bici, València en Bici i Gandia en Bici comentaren que per a impulsar la mobilitat amb bicicleta no és necessari invertir una gran quantitat de diners en una xarxa de carrils bici, tenint en compte que Tavernes és un municipi on els carrers són la majoria estrets i la intensitat de trànsit és més bé baixa, respecte a altres municipis o ciutats on la bicicleta està present en la vida diària. Les actuacions a realitzar que s’han mostrat eficaces són el fet d’invertir en educació i sensibilitzar la ciutadania dels beneficis de l’ús de la bicicleta (molt important el treball des dels centres educatius), la reducció dels desplaçaments innecessaris amb vehicle privat, la pacificació del trànsit (ciutat 30) amb la reducció de la velocitat màxima a 30km/h, la convivència en la calçada amb els vehicles motoritzats, la millora de la seguretat viària en els encreuaments, etc.

 

 

El debat va ser molt dinàmic, interessant i enriquidor, i es va allargar fins caure la nit. No van faltar preguntes i respostes, opinions, comentaris, etc. per part del públic assistent i dels participants de la taula redona. Es va recordar que no fa tants anys que molts dels presents eren xiquets i anaven a peu o amb bicicleta pels carrers dels seus pobles amb total llibertat. Aleshores, que ha passat en aquests darrers anys per a que ara tinguem por de deixar al nostres fills anar a escola sols o amb els amics, per exemple? I tot a apuntava a una presència excessiva dels cotxes als nostres pobles i ciutats degut principalment a una planificació urbana en clau de mobilitat privada motoritzada, oblidant que l’espai públic ha de ser lloc de trobada de la ciutadania.

 

 

Esperem que pugen organitzar-se més trobades com aquesta per a continuar debatent i reflexionant entorn la mobilitat sostenible al municipi. Gràcies a tots aquells que vau assistir-hi! Vos esperem en les properes activitats del Cicla’t · Cíclate · Cycle you!

 

 

 

26 de juliol de 2013

Ja estem a l’estiu! Arriba el Cicla’t · Cíclate · Cycle you!

 

ciclat-poster-correus-webVos presentem la campanya de promoció de la bicicleta Cicla’t · Cíclate · Cycle you que, des de la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, es posa en marxa aquest estiu a la platja. L’objectiu principal d’aquesta és contribuir a canviar i ampliar la percepció de la bicicleta com a element exclusiu d’oci i esport, i així estendre el seu ús als desplaçaments quotidians durant la resta de l’any, cercant la convivència entre bicicletes, cotxes i vianants als carrers i camins del municipi. Es tracta d’apostar per una acció fresca per a l’estiu, quan al nucli urbà de la platja hi ha una major concentració de població i un ús més intens del seu espai públic amb una major presència de la bicicleta en els desplaçaments. Ací teniu la informació resumida de la programació de les activitats que hem preparat per a la campanya:

 

«No som als Països Baixos: ací fa millor oratge» Taula redona d’entitats locals i de municipis propers favorables a la bicicleta. Divendres 26 de juliol, 19h00.

 

«La teua bici a punt» Taller d’arranjament i reparació de bicicletes. Dimecres 07 d’agost, 19h00.

 

«Tuneja la teua bici» Tallers de personalització de la bicicleta per a xiquets i millora per a adults. Taller per a adults. Dijous 22 d’agost, 19h00 Taller per a xiquets. Divendres 23 d’agost, 19h00.

 

«Des de zero» + «Zero accidents» Curs per a aprendre a anar amb bicicleta + Curs de circulació segura i responsable. 26, 27, 28 i 29 d’agost, 18h00

 

Totes les activitats tindran lloc a l’escoleta de la platja de Tavernes de la Valldigna (c. Algemesí, 15. Zona de la Goleta), menys els cursos d’aprendre a anar amb bicicleta que es realitzaran en circuits tancats i/o oberts al trànsit pels voltants de l’escoleta. Per a més informació consulteu el següent enllaç Cicla’t · Cíclate · Cycle you, on trobareu els fullets de promoció de la campanya. Per a participar de les activitats cal inscriure’s a l’oficina de Turisme de la platja de Tavernes de la Valldigna o mitjançant l’adreça de correu-e participa@tavernes.es

 

do the right mixAquesta acció ha sigut seleccionada per a formar part de la campanya de la Comissió Europea per a la promoció de la mobilitat sostenible ‘Do The Right Mix’ en la seua segona convocatòria. Pel que fa a la primera convocatòria, ja va estar seleccionat el treball mitjançant les xarxes socials del PMS. Així que per segona vegada el municipi de Tavernes de la Valldigna apareix al mapa d’Europa de la mobilitat sostenible. En aquest mapa podreu vore com a lloc destacat el municipi de Tavernes de la Valldigna, així com les ubicacions de la resta de d’accions de promoció que formen part de la campanya.

 

Aquesta campanya llançada al juliol de l’any 2012, és una iniciativa per als propers tres anys amb l'objectiu de recolzar les accions sobre mobilitat urbana sostenible que es donen en els 27 Estats de la Unió Europea, més Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Croàcia.

 

La campanya està gestionada per la Direcció general de Mobilitat i Transports, i finançada a través del programa ‘Intelligent Energy Europe Programme’, l’objectiu central de la qual és promoure els avantatges de la combinació dels diferents mitjans de transport. La campanya porta el lema 'Do the Mix Right', i té com a fi destacar i promocionar el fet que mitjançant l'ús dels diferents modes de transport per a cada viatge si escau, les persones poden millorar la seua salut, la seua economia i el medi ambient.

Tots els participants (organitzacions no governamentals, administracions públiques, empreses publiques o privades, universitats, institucions de recerca, etc.) l'acció dels quals haja estat seleccionada per promoure la millora de la mobilitat urbana, comptaran amb una plataforma i suport per a mostrar les seues activitats i augmentar la col·laboració amb els altres i amb el món en general.

 

Al lloc web de la campanya de la Unió Europea ‘Do The Right Mix’ trobareu més informació sobre aquesta proposta i les accions enregistrades a la primera i segona convocatòria, a més d’informació relacionada amb la Setmana Europea de la Mobilitat.

24 de juliol de 2013 

Actes de la vuitena i novena sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit

 


sessio-taula-9Ja podeu consultar els resums de les darreres sessions de la Taula, la sessió 8 i la 9.

 

El passat dimecres dia 17 de juliol ens vam reunir en la desena sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit. Les tècniques que ens hem encarregat de la dinamització inicial d'aquesta fem una valoració positiva, ja que amb molt d'esforç hem aconseguit que entre totes i tos els membres de la Taula, aquesta funcione. La nostra tasca d'impuls, en principi, finalitza, encara que haguérem volgut deixar més coses preparades, i parlar de tantes coses més que considerem d’interès per a continuar el camí cap a la mobilitat sostenible... però ja toca que la Taula es dinamitze de manera autònoma, ajudada pels tècnics municipals que han estat en tot moment ajudant-nos i creient en el projecte.

Hem aprés molt, totes i tots, ja que el procés pren vida pròpia i va conformant-se i evolucionant, i pensem que les persones que formeu part de la Taula heu adquirit molta experiència per poder seguir treballant per una mobilitat més sostenible per a Tavernes. Ja sou uns experts en aquest tema, així que molts ànims i endavant!

La Taula és un instrument més, entre altres que poden anar sorgint, per a modificar el nostre entorn, essent resultat d’una acció democràtica i transparent, on la ciutadania intervinga, amb coneixement de tota la informació disponible i necessària, i acullga les diverses opinions.

La participació de la ciutadania no és un procés fàcil, és costós i cal fer un esforç i adquirir compromís, però val la pena!. Així que recordeu que encara podeu sumar-vos a participar i ser membres de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit.

 

 

 
 

12 de juny de 2013 

Actes de les darreres sessions de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit

 

Ja es poden consultar les actes de la 5a, 6a i 7a sessions de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit. En aquestes reunions s’han tractat diversos blocs de mesures  del Pla de Mobilitat Sostenible.

També s’ha començat a parlar de diverses accions que es podrien desenvolupar a l’estiu, per tal de promocionar l’ús de la bicicleta, així com de la possibilitat de treballar des de la Taula les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

 

 

 
 
 

29 d’abril de 2013 

Acta de la Quarta Sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit

 

 

El passat 11 d’abril, es va celebrar la quarta sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, i en la qual es va començar a parlar de les mesures que recollirà el Pla de Mobilitat Sostenible. Entre elles, es van debatre les mesures sobre mobilitat amb bicicleta, les mesures que impulsen la participació ciutadana i aquelles que tracten la sensibilització i la promoció de la sostenibilitat en els hàbits de desplaçament i la qualitat del medi que ens envolta.

 

L’acta amb els comentaris dels assistents i membres de la Taula ja es pot consultar en el següent enllaç: 

 

 

12 de març de 2013 

Acta de la Tercera Sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit

  

Durant la tercera reunió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, celebrada el passat dilluns 11 de març, es va continuar amb l’exposició de la diagnosi realitzada en l’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible.

Amb els assistents i membres de la Taula es van començar a debatre alguns aspectes analitzats sobre els problemes de mobilitat del nostre municipi, i començaven ja a eixir suggeriments per a les propostes i mesures que es tractaran en les properes sessions.

 

Ací podeu consultar l’Acta de la 3a sessió.

  

 

11 de març  de 2013 

El PMS al seminari La Construcció de La Ciutat Inclusiva 

 

foto-seminari-webEl passat dilluns 11 de març, una part de l’equip de redacció del PMS va estar al seminari LA CONSTRUCCIÓ DE LA CIUTAT INCLUSIVA  que es va celebrar a Barcelona.

Aquestes jornades formen part del projecte Hàbitat 2, un projecte que l’Agència Suïssa per al Desenvolupament i la Cooperació (COSUDE) està desenvolupant a Cuba. Aquest té com a propòsit elaborar la diagnosi de l’hàbitat, al mateix temps que capacitar els municipis per a aquesta gestió. El punt de partida és una visió integral de l’hàbitat, juntament amb la transversalització del gènere i de la participació ciutadana. Aquestes jornades tenen l’objectiu de formar i aportar coneixement, idees i experiències que inspiren a la reflexió i al desenvolupament del projecte.

 

Eixe dilluns començava amb un bloc titulat La Mobilitat i l’Accessibilitat com a paràmetres d’inclusió, on una de les xerrades es dedicava al “Pla de Mobilitat Sostenible de Tavernes de la Valldigna, un cas des de la participació ciutadana”.

 

Durant la xerrada es va descriure l’entorn geogràfic que caracteritza el nostre municipi. Tot seguit, es va fer èmfasi en que el Pla persegueix la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, però que precisament el procés de participació ciutadana es posa en marxa per tal d’aconseguir eixe últim aspecte, la cohesió social.

 

Explicàrem que les ciutats no es poden projectar seguint patrons homogenis, ja que els actors de la ciutat són molts i a més molt diversos. Així doncs, encara que la ciutat és físicament la mateixa per a tothom, cada persona, en funció de les seues condicions i limitacions, farà un ús particular, i tindrà un coneixement diferent en cada cas. Llavors, si la manera de moure’ns és diferent, la nostra percepció de l’entorn també ho serà, i també serà distinta la nostra relació d’espai–temps. 

 

Ja coneixeu tot el que s’ha fet per implicar la ciutadania i fer que participe. A la xerrada vam fer un resum de les nombroses activitats, tallers i entrevistes. També es va explicar que estem en un moment d’elaboració de propostes i que aquestes es debatran a la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, que és l’eina participativa posada en marxa per continuar el procés, aquesta vegada amb un caire més propositiu i constructiu.

 

La reflexió final, és que calen aquest tipus de processos d’implicació ciutadana per obtenir respostes que acullen a totes i tots. Perquè obtindre major qualitat de vida, passa per aconseguir major llibertat en l’ús de la ciutat, i per a això, aquesta ha de garantir-nos els desplaçaments quotidians, millorant la xarxa de transport públic i la qualitat dels espais urbans. La ciutat ha de convertir-se en un espai d’oportunitats per a totes les persones sense excepcions.

13 de febrer de 2013

Constitució de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, en la seua segona sessió

 

En aquesta segona sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, celebrada el passat dimecres 6 de febrer, es va constituir la Taula, amb les persones assistents i es van escollir els càrrecs. Llavors, aquesta queda constituïda amb membres d’algunes associacions locals, tècnics municipals i regidors amb competències en la matèria que tracta la Taula, i ciutadans i ciutadanes que han decidit implicar-se i formar-ne part.

 

Tot i que calia establir qui són actualment els membres de la Taula, la impressió general ha estat que falta gent, falten associacions que podrien fer aportacions interessants en relació a la mobilitat sostenible i qualitat de l’espai públic. Falta també la presència i representació dels i les joves. Llavors, s’ha decidit que la Taula tinga una estructura oberta que, prèvia petició formal, puga incorporar més membres que provinguen d’ associacions o de la ciutadania, i que puguen donar un caràcter més divers a la Taula, i per tant, enriquir el debat i obtenir resultats que incloguen tots els perfils de la població.

 

Entre els temes debatuts, estava l’esborrany de reglament per poder regular el funcionament de la Taula. També es va parlar de la necessitat de tenir una administració transparent que explique a la ciutadania els motius pels quals una proposta es porta o no a terme. Es va recordar, que a Tavernes han hagut processos participatius anteriors on s’ha fet propostes, i que caldria recuperar la feina ja feta.

 

A més, l’equip redactor del PMS va començar a fer una exposició dels resultats de la diagnosi, i que continuarà en la propera sessió.

 

Si voleu saber-ne més, podeu consultar el següent document resum.

 

Vos animem a reflexionar sobre aquest procés participatiu, i què vos plantegeu si voleu formar-ne part, sobre tot els i les joves de Tavernes de la Valldigna!

 

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=130213112301-3d43409de8a94ee5b540be3c49e78e88 docname=document_resum_2a_sessio_taula_mobilitat_espai_i_p username=pmstavernes loadinginfotext=Document%20resum%20segona%20sessi%C3%B3%20de%20la%20TAULA%20DE%20MOBILITAT%2C%20ESPI%20P%C3%9ABLIC%20I%20TR%C3%80NSIT showhtmllink=true width=420 height=297 unit=px]

14 de desembre de 2012

Com va anar la primera sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit

 

El passat dilluns 10 de desembre es va iniciar el procés participatiu amb el qual es pretén tractar, des de la ciutadania, els temes relacionats amb la mobilitat accessibilitat, trànsit i qualitat i disseny de l’espai públic urbà del municipi de Tavernes de la Valldigna. Es tracta d’una eina de reflexió alhora que de proposta, i tindrà un caràcter permanent i evolutiu. Aquest ha de ser un instrument que possibilite construir propostes des de la ciutadania i no sempre des del govern, és a dir, invertint l’esquema, fent propostes des de baix cap a dalt.

 

Van ser moltes les associacions i veïns i veïnes del poble que hi van assistir, amb l’interès d’assabentar-se de com ser partícips d’aquest procés. Però també amb molts dubtes i inquietuds, de com funcionarà, de com les propostes es traslladaran a la regidoria competent i de com es portaran endavant.

 

Després del poc èxit de processos participatius precedents, hi ha escepticisme quant al compromís que ha d’adquirir l’administració per a portar a terme el que es treballe i decidisca a la Taula, i es reclama el compromís tant dels grups polítics que governen com el dels que estan en l’oposició.

 

Durant la reunió es manifestà la inquietud perquè Tavernes es pose en el camí de la sostenibilitat en la línia de les polítiques europees, i cal que els polítics locals assumisquen aquest repte.

 

Es comentà que la millora de la qualitat de vida quant a vivència de l’espai públic i mobilitat de les persones necessita de campanyes de sensibilització i de conscienciació cap a un canvi d’hàbits de la població, i cap a l’adopció de models més sostenibles. Aquestes mesures, que serien eficients a llarg termini, deurien anar acompanyades d’altres que tingueren resultats i visibilitat a curt termini, perquè la gent veja que la Taula dóna resultats.

 

La sessió va finalitzar amb la reflexió de les persones assistents per a decidir si volen formar part de la Taula, i es va parlar d’ampliar la difusió per arribar a més gent i més col·lectius.

 

Ací vos deixem el document resum de la primera sessió de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit.

 

[issuu width=420 height=297 embedBackground=%23000000 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121214125614-5ed27eaded394deca36a0f977546584e name=1a_sessio_taula_mobilitat_espai_i_public_i_transit username=pmstavernes tag=mobilitat unit=px v=2]

29 de novembre de 2012

L’experiència CONAMA

 

conama-1Ahir a la matinada agafarem el primer AVE a Madrid per poder estar a les nou i mitja en la inauguració del CONAMA Local 2012 on es lliuraven els premis ‘CONAMA a la Sostenibilidad de Pequeños y Medianos Municipios’. En aquest acte inaugural intervingueren Javier Maroto (Alcalde de Vitoria-Gasteiz, Green Capital 2012), Josep Llobet (Vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona) i Gonzalo Echagüe (President de la Fundació CONAMA). L’accèssit atorgat a l’Ajuntament de Tavernes per la Campanya d’informació pública i Procés de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Sostenible el replegaren l’Alcalde Jordi Juan i la Regidora d’Urbanisme Carme Canet. Mentre ens fèiem les fotos vàrem poder intercanviar algunes paraules i compartir l’alegria de rebre aquest premi amb la resta de representants de les entitats guardonades.

 

Ja de vesprada ens reunirem de nou per a explicar cadascun dels treballs i poder compartir experiències que ens ajuden a treballar en pro de la sostenibilitat als nostres pobles. Aquesta vegada va ser Juan Tormo, arquitecte municipal de l’Ajuntament de Tavernes, el que va participar de la Taula on s’exposaven els quatre projectes guardonats en la categoria de 5.000 a 30.000 habitants junt als representants de la Comunidad de Villa y Tierra de Coca en Segovia pel projecte ‘La extracción de resines naturales: solución eficaz al cambio climático y a la crisis econòmica’, Ayuntamiento de Abegondo en A Coruña pel projecte ‘Gestión integrada de los recursos hídricos y su aplicación en el planeamiento local del L.I.C Abegondo – Cecebre’ i Diputación Provincial de Granada pel projecte ‘Composta en la Red para valorizar, educar y participar’.

 

conama 2Entre acte i acte vam poder assistir a algunes de les activitats programades al Congrés per al dia d’ahir. La trobada d’enguany ha estat especialment dissenyada per a donar una resposta al desafiament econòmic des de la sostenibilitat i comptarà amb més d’un centenar d’activitats distribuïdes en nou àrees diferents: Energia i canvi climàtic, Economia, Reptes urbans: mobilitat i edificació, territori i desenvolupament rural, Biodiversitat, Aigua, Qualitat ambiental, Tecnologia i innovació i Societat. També vam fer una ullada al Pavelló d’exposicions amb diferents espais de participació, a més d’estands d’empreses, ONG i altres institucions del sector ambiental. Va resultar una jornada molt enriquidora amb alguna que altra agradable trobada sorpresa entre els assistents al Congrés.

 

Des del PMS volem agrair a totes aquelles persones que han fet possible que l’Ajuntament de Tavernes haja rebut aquest guardó: tècnics, polítics, equip redactor, teixit associatiu i ciutadania. Ara cal no abandonar el camí encetat per fer el nostre municipi més sostenible i habitable. Recordeu que el proper dilluns dia 10 de desembre es constitueix la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit. Enhorabona a tots!

9 de novembre de 2012

Convoquem a la ciutadania a formar part de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit

 

foto 09 noviembre 2012El procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible (PMS) ha superat ja la fase de diagnosi, amb un primer anàlisi de l’oferta i la demanda del sistema de mobilitat del municipi, i amb la interpretació de la situació actual i tendencial relacionant la mobilitat al municipi amb l’urbanisme, el medi ambient, el desenvolupament econòmic i la cohesió social. En aquesta etapa la ciutadania ha pogut abocar les seues opinions i idees mitjançant una campanya d’informació pública i un procés de participació ciutadana.

 

Ara toca ser propositius i concretar el programa d’actuacions econòmic-temporal que inclourà aquest document i implicar-se en l’avaluació i el seguiment del Pla per tal de valorar l’acompliment de l’execució d’aquest i l’assoliment dels seus objectius. Llavors, ha arribat el moment de convocar a la ciutadania a participar en la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, emmarcada dins del Fòrum General de Participació Ciutadana.

 

Aquesta taula, el funcionament de la qual està regulat al modificat Reglament Municipal de Participació Ciutadana per Acord del Ple de l’Ajuntament de 5 de desembre de 2011, serà un òrgan de participació i debat ciutadà, de caràcter permanent i evolutiu, que es podrà anar adaptant a diferents situacions o circumstàncies, establert expressament entorn la problemàtica que el model de mobilitat, espai públic i trànsit genera al municipi de Tavernes de la Valldigna.

 

A més de la funció d’assessorar l’Ajuntament, com a òrgan informatiu i consultiu, pel que fa al disseny de les seues polítiques de mobilitat i espai públic, també es pot definir com a òrgan de reflexió amb la definició d’objectius, així com de proposta d’actuacions concretes o generals a partir del debat entre els diferents membres, entitats i ciutadania.

 

D'altra banda la Taula de la Mobilitat Espai Públic i Trànsit, vol tenir un caràcter pedagògic. Per la qual cosa els seus integrants tindran a la seua disposició la informació necessària per tal d'assolir un coneixement el més ampli possible sobre un tema tan complex com el de la mobilitat i el disseny i la gestió de l’espai públic, per tal de fomentar la deliberació com a pas previ al debat.

 

L’objectiu de la Taula serà aconseguir l’expressió en temps real de les opinions, propostes o conclusions relacionades amb el PMS i amb altres plans o accions que s’engeguen a nivell local o bé sobre problemes la solució dels quals competeix a l’Ajuntament, i analitzar l’eficàcia i l’acceptació de les propostes concretes que l’administració inicie dirigides a assolir un model de mobilitat més sostenible i una millor qualitat de l’espai públic.

 

Pel que fa al PMS, en la Taula recaurà la tasca d’efectuar el seguiment dels indicadors establerts, analitzant la funcionalitat d’aquests i valorant l’evolució de les mesures contemplades que vagen aplicant-se. Aquesta tasca es prolongarà en el temps com instrument de control i adaptació de les conclusions obtingudes, i aquelles noves situacions que hagen anat sorgint que no es contemplaren en el moment de finalització d’aquest document.

 

És molt important que els responsables municipals coneguen l'opinió dels ciutadans i ciutadanes, aprenguen dels seus coneixements i les seues experiències i tinguen en compte les seues consideracions a l'hora de dissenyar les polítiques locals dirigides a assolir un model de mobilitat més sostenible.

 

Així doncs, es convoca als grups d’interès, a representants de l’administració local, polítics i tècnics, a aquells grups locals, entitats, col·lectius, associacions, etc. amb interessos relacionats amb els temes a tractar en la futura Taula, i als components del teixit associatiu del municipi i a la ciutadania en general, especialment, aquells que hagen assistit a les jornades de taules temàtiques de participació del PMS i a la resta de gent que ha manifestat el seu interès durant el procés de participació d’aquest Pla.

 

A més es podrà comptar amb persones o grups experts amb experiència relacionada amb la mobilitat sostenible i la gestió i el disseny de l’espai públic aliens a l’administració municipal, com universitats, col·legis professionals, tècnics en matèria d’urbanisme, transport, medi ambient, turisme, esport, etc.

 

La participació ciutadana s'ha de valorar com un element molt important per arribar a una millor comprensió de la problemàtica i a trobar solucions que satisfacen l'interès col·lectiu del municipi. La intervenció dels diferents membres que integraran la futura Taula de la Mobilitat, Espai Públic i Trànsit haurà d'aportar una multiplicitat de punts de vista molt profitosa en aquest sentit.

 

Una de les primeres accions de la Taula serà la d’elaborar i signar el Pacte ciutadà per una Mobilitat Sostenible. Es tracta del document marc que definirà les noves pautes del model de mobilitat i espai públic del municipi que es pretenen seguir i contindrà el compromís de la comunitat per tal d’assolir i aplicar uns principis que ens dirigisquen cap a un model de mobilitat més sostenible, un model que permeta construir uns espais urbans de qualitat, habitables i integradors, sense comprometre el desenvolupament econòmic i social del municipi i dels seus ciutadans i ciutadanes.  

 

Les opinions, les crítiques i les propostes recollides en les actes de les corresponents sessions de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit, es traslladaran directament a les regidories competents per a que siguen tingudes en compte en el procés de presa de decisions del govern municipal. Aquestes actes seran públiques i podran consultar-se al lloc web de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

 

Si desitgeu formar part d’aquesta taula sectorial dins del Fòrum Genenal de Participació Ciutadana, haureu d’emplenar una instància i presentar-la per Registre d’entrada a la seu de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna o per correu electrònic mitjançant l’adreça de la Regidoria de Participació Ciutadana participa@tavernes.es. Podreu participar presentant-vos com a representant d’algun dels grups locals, entitats, col·lectius, associacions, etc. del municipi o a títol individual com a ciutadà o ciutadana de Tavernes de la Valldigna. Al següent enllaç del lloc web de l’Ajuntament trobareu el model d’instància general en format pdf emplenable.

 

El termini de presentació de sol·licituds per a poder formar part de la Taula finalitzarà el divendres 30 de novembre. Si el nombre de sol·licituds es veu superada, el dilluns 3 de desembre es procedirà a realitzar un sorteig per a cobrir les places que s’establisquen i generar un llistat de grups o persones interessades en participar si es produeix alguna baixa. La celebració de la primera sessió de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit està prevista per al proper dilluns 10 de desembre en horari de vesprada.

7 de novembre de 2012

Una setmana plena de bones notícies per al Pla de Mobilitat Sostenible

 

foto 07 de noviembre 2012Aquesta setmana estem molt contents perquè el PMS ix del seu àmbit de comunicació habitual per a ser reconegut, junt a altres projectes en pro de la sostenibilitat, en dos importants convocatòries, la primera a l’àmbit de l’Estat espanyol i la segona a l’àmbit de la Unió Europea.

 

Per una banda, la Campanya d’Informació pública i el Procés de Participació Ciutadana del PMS ha estat presentat als premis ‘Conama 2012 a la Sostenibilidad de pequeños y medianos municipios', quedant tercer del ranking online en la categoria de municipis entre 5.000 i 30.000 habitants. Gràcies a les votacions dels amics i amics dels amics del PMS hem aconseguit, en tan poc de temps, que aquest il·lusionant projecte haja quedat en tan destacada posició. Aquests premis a la sostenibilitat de la Fundació Conama pretenen donar visibilitat a aquells projectes d’àmbit local que puguen servir d’exemple a altres localitats de l’Estat espanyol i reconèixer de forma pública el treball dels municipis o entitats locals que contribuïsquen a avançar cap a un futur model de desenvolupament sostenible.

 

La Fundació Conama és una organització espanyola, independent i sense ànim de lucre, que promou el intercanvi de coneixements per un desenvolupament sostenible. Aquesta va ser creada sota el protectorat del Ministeri de Medi ambient per a encarregar-se de l'organització del ‘Congreso Nacional del Medio ambiente’, trobada biennal que se celebra des de l’any 1992, de les sigles de la qual pren el nom de Conama. Amb el temps, la fundació ha anat ampliant les seues línies de treball. Des de 2005, organitza el ‘Encuentro Iberoamericano de Desarrollo Sostenible’ (EIMA), un espai coorganitzat amb entitats d'Espanya, Brasil, Panamà i altres països iberoamericans en el qual cercar sinergies a un costat i l’altre de l'Atlàntic, sempre en clau de sostenibilitat. L'objectiu és anar d’allò global cap a allò local. Per això, l'organització també s'ocupa d'una tercera línia de congressos dedicats específicament a l'àmbit més proper, la Trobada de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat, també conegut com el Conama Local.

 

Al lloc web dels premis CONAMA 2012 trobareu més informació sobre la convocatòria d’aquest any i sobre la resta de projectes que hi formen part, a més d’informació sobre convocatòries anteriors i sobre el ‘Congreso Nacional del Medio Ambiente’ que es celebrarà aquest any del 26 al 30 de novembre en Madrid.

 

I per altra banda, el treball mitjançant les xarxes socials del PMS ha entrat a formar part dels projectes seleccionats per a participar en la campanya de la Unió Europea sobre mobilitat urbana sostenible ‘Do The Right Mix’ en la seua primera convocatòria. Aquesta campanya llançada al juliol de l’any 2012, és una iniciativa per als propers tres anys amb l'objectiu de recolzar les accions sobre mobilitat urbana sostenible que es donen en els 27 Estats de la Unió Europea, més Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Croàcia.

La campanya està gestionada per la Direcció general de Mobilitat i Transports, i finançada a través del programa ‘Intelligent Energy Europe Programme’, l’objectiu central de la qual és promoure els avantatges de la combinació dels diferents mitjans de transport. La campanya porta el lema 'Do the Mix Right', i té com a fi destacar i promocionar el fet que mitjançant l'ús dels diferents modes de transport per a cada viatge si escau, les persones poden millorar la seua salut, la seua economia i el medi ambient.

Tots els participants (organitzacions no governamentals, administracions públiques, empreses publiques o privades, universitats, institucions de recerca, etc.) l'acció dels quals haja estat seleccionada per promoure la millora de la mobilitat urbana, comptaran amb una plataforma i suport per a mostrar les seues activitats i augmentar la col·laboració amb els altres i amb el món en general.

 

Al lloc web de la campanya de la Unió Europea ‘Do The Right Mix’ trobareu més informació sobre aquesta proposta i les accions enregistrades a la primera convocatòria, a més d’informació relacionada amb la Setmana Europea de la Mobilitat. Al plànol de la mobilitat podreu vore com a lloc destacat el municipi de Tavernes de la Valldigna pel treball realitzat a seu PMS, així com les ubicacions de la resta d’accions que formen part de la campanya.

15 d’octubre de 2012

Dos capítols més del document previ del Pla de Mobilitat Sostenible

 

Comencem la setmana amb la publicació de dos capítols més del document previ a l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Sostenible. Es tracta dels capítols 6. Externalitats del sistema de mobilitat i 7. Diagnosi participada.

 

Al sisè capítol, una vegada analitzades l’oferta i la demanda del sistema de mobilitat, s’examinen alguns dels aspectes fonamentals quant a les conseqüències del transport sobre la població del municipi de Tavernes de la Valldigna i el conjunt del seu medi urbà, és a dir, sobre la seguretat viària i el medi ambient, tant allò relatiu a la contaminació atmosfèrica i consum energètic com també allò relatiu a la contaminació acústica. Hi trobareu també un apartat relacionat amb la percepció de la mobilitat. La percepció dels usuaris sobre el sistema general de mobilitat és un factor que ha de ser tingut en compte en l'elaboració de la diagnosi, ja que condiciona les tendències de repartiment modal i per tant, la distribució de la demanda.

 

Pel que fa al setè capítol, aquest conté el processament i l’anàlisi de les dades de mobilitat disponibles i dels resultats de la demanda, per a definir les característiques bàsiques del sistema de mobilitat existent. S’ha efectuat una diagnosi per a cadascun dels àmbits o sectors d’estudi, tot analitzant les variables de funcionament i reflectint les principals carències i les necessitats de millora en relació amb els objectius que es volen assolir. Mitjançant la signatura del futur Pacte per la Mobilitat es podran considerar i concretar aquests objectius. Aquests àmbits o sectors d’estudi són els següents: mobilitat a peu, mobilitat amb bicicleta, mobilitat amb transport públic, mobilitat amb vehicle privat motoritzat, aparcament, càrrega i descàrrega, seguretat viària, diagnosi ambiental i accés a zones industrials i centres de treball.

 

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121015093424-b57c0f0957d844f9957612e9a9c66fc8 name=1105107_pms_06_externalitats username=pmstavernes unit=px v=2]

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121015115420-c9f5d210cd7544e2bada32b50aa409c2 name=1105107_pms_07_diagnosi_participada username=pmstavernes unit=px v=2]

 

5 d’octubre de 2012

Més capítols del document previ del Pla de Mobilitat Sostenible

 

Continuem amb la publicació del document previ del Pla de Mobilitat Sostenible, amb dos dels capítols claus per entendre el sistema de mobilitat al municipi de Tavernes de la Valldigna. Parlem dels capítols 4. Anàlisi de l’oferta i 5. Anàlisi de la demanda.

 

En aquests capítols s’analitzen l’oferta i la demanda de les diferents xarxes, infraestructures i serveis de transport que possibiliten els desplaçaments interns i externs al municipi. S’estudien, entre altres, els següents elements del sistema de transport: xarxa de vianants, xarxa ciclista, xarxa de transport públic, xarxa de vehicles privats motoritzats, aparcament i càrrega i descàrrega.

 

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121005115351-8cde92d66a4d4588980215afdd00344f name=1105107_pms_04_analisi_oferta username=pmstavernes unit=px v=2]

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121008075120-8dca8a9c8b004f1db51987319b6100d7 name=1105107_pms_05_analisi_demanda username=pmstavernes unit=px v=2]

26 de setembre de 2012

Primers capítols del document previ del Pla de Mobilitat Sostenible

 

Ja podeu consultar els primers capítols del document previ a l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Sostenible. Es tracta dels capítols 1. Introducció, 2. Àmbit d’estudi. Anàlisi territorial i socioeconòmica i 3. Campanya d’informació pública i procés de participació ciutadana. Aquests capítols estan relacionats amb la fase de recollida d’informació anterior a l’anàlisi de l’oferta i la demanda del sistema de mobilitat del municipi.

 

Al primer dels capítols introductori trobareu la presentació del Pla, la justificació de la seua redacció, els antecedents del municipi que tinguen relació amb la planificació i la gestió de la mobilitat, els objectius operatius i la metodologia de redacció.

 

Pel que fa al segon capítol, aquest conté una descripció de la situació del municipi i la seua representativitat dins de l’àmbit al qual pertany, la definició de l’àmbit d’estudi, les dades bàsiques sobre l’activitat econòmica, informació de l’estructura i distribució de la població, la localització i identificació dels principals centres d’atracció i generació de viatges, detall sobre l’actual parc de vehicles, dades de motorització i la zonificació urbana establerta.

           

Al tercer capítol, trobareu reunida tota la informació necessària sobre el procés de participació ciutadana que ha acompanyat des del primer moment l’elaboració d’aquest document previ. Es tracta d’un capítol clau per a entendre el paper de la ciutadania en la planificació de la mobilitat i en la recerca d’un model de ciutat més sostenible. Aquest capítol compta amb informació relacionada amb la legislació en matèria de participació vigent i els documents de referència del municipi relacionats amb la participació ciutadana. També es defineixen els objectius i el contingut del procés de participació amb les fases establertes i els temes a tractar en cadascuna d’elles. A continuació es descriuen els agents implicats i les funcions dels participants, com també les activitats de difusió i d’accés a la informació i les activitats participatives. Finalment hi podeu consultar tot allò relacionat amb els resultats, l’avaluació del procés de participació i les conclusions, a més de trobar informació sobre els mecanismes per a l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Sostenible i la seua publicitat i sobre els instruments de participació posteriors, el seguiment i compliment del Pla.

 

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=120926104418-48fb2037b8524fedb18cd0a4fb4527dd name=1105107_pms_01_introduccio username=pmstavernes unit=px v=2]

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121008094115-743cfbd07687409089371e31d1c8ebd7 name=1105107_pms_02_ambit_estudi_ocr username=pmstavernes unit=px v=2]

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=121008103038-ba7c8c4f0175457280e7354ac84f7adc name=1105107_pms_03_proces_participacio username=pmstavernes unit=px v=2]

16 de setembre de 2012

Setmana Europea de la Mobilitat 2012. Participa en els Plans de Mobilitat de la teua ciutat: Mou-te en la bona direcció!*

 

foto-16-setembre-webLa Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya anual sobre mobilitat urbana sostenible que se celebra tots els anys, del 16 al 22 de setembre, amb l’objectiu d’animar les autoritats locals europees a introduir i promoure mesures de transport sostenible. Aquesta Setmana culmina amb «La meua ciutat, sense el meu cotxe», un dia en què les ciutats i els pobles participants reserven una o diverses zones del seu espai públic per a vianants, ciclistes i transport públic.

 

Des del començament, l’any 2002, l’impacte de la Setmana Europea de la Mobilitat ha anat creixent. En la campanya de 2011 es van enregistrar oficialment 2.268 municipis, tot un rècord que representa vora 156 milions de ciutadans. Un total de 6.821 mesures permanents han estat posades en marxa, principalment dirigides a la millora de les infraestructures per a vianants i bicicletes, la pacificació del trànsit, la millora de l’accessibilitat i la sensibilització sobre hàbits més sostenibles per als nostres desplaçaments.

 

Cada any, la Setmana Europea de la Mobilitat tracta un assumpte diferent relacionat amb la mobilitat sostenible. El tema principal d’enguany és: «Participa en els Plans de Mobilitat de la teua ciutat: mou-te en la bona direcció!», i se centra en els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible. L’objectiu és convidar els responsables municipals i la societat civil a reflexionar sobre el paper que aquests plans poden tenir en la recerca d’un model de ciutat més sostenible.

 

Qui no vol viure en una ciutat poc sorollosa i d’aire net? Un lloc on el cotxe deixa de ser el protagonista de l’espai públic, o on moure’s a peu o amb bicicleta és fàcil i els ciutadans gaudeixen d’una alta qualitat de vida. Una ciutat de la qual els seus membres poden sentir-se orgullosos perquè protegeix el medi ambient i és coneguda per ser innovadora i tindre visió de futur. Amb un enfocament estratègic, planificat i integrador és possible realitzar tot açò.

 

En aquesta direcció l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha donat un pas endavant, i ha entés que la mobilitat i la qualitat de vida dels seus ciutadans poden i han de ser millorades mitjançant l’elaboració del seu Pla de Mobilitat Sostenible. Aquest compromís ha estat reconegut en ser nomenat beneficiari de les ajudes de l’Agència Valenciana de l’Energia per a la redacció d’aquests plans.

 

Cal tenir present que un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible defineix un conjunt de mesures interrelacionades que porten, pas a pas, a satisfer les necessitats de mobilitat de tots els ciutadans, alhora que milloren la qualitat de vida del municipi on s’implanta, aconseguint que siga un lloc més atractiu per a viure i treballar. Aquestes mesures aspiren a equilibrar la qualitat del medi ambient, el desenvolupament econòmic i la cohesió social. Altrament, aconsegueixen un acostament cap a un entorn urbà més atractiu i de major qualitat, un repartiment equitatiu de l’espai públic, un guany en la convivència entre els diferents mitjans de transport, i una millor accessibilitat per a tots. En definitiva, atenyen un augment de la seguretat en tots els sentits, una reducció de la contaminació atmosfèrica i del soroll, una disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i de consum d’energia i uns mitjans de transport més sostenibles i eficients tant de persones com de mercaderies.

 

A més, no s’ha d’oblidar que planificar la mobilitat urbana sostenible és planificar el futur de la ciutat amb la ciutadania com a objectiu principal. En aquest sentit, cal involucrar els ciutadans i les parts interessades per tal d’aconseguir que les mesures proposades siguen efectives, acceptades, tinguen legitimitat pública i asseguren la presa de bones decisions. Per aquest motiu, l’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible de Tavernes de la Valldigna ha estat acompanyat des del seu inici d’un procés de participació pública tot buscant una visió compartida que enfortisca la vitalitat de la societat civil i la cultura de la política local. S’han organitzat així diverses activitats de participació, com ara, taules temàtiques, tallers de mobilitat infantil i juvenil o un cicle de xarrades. També s’han realitzat qüestionaris i entrevistes a peu de carrer a fi de conéixer els hàbits de desplaçament de la població.

 

A banda d’emprar els canals de comunicació tradicionals, l’ús de les xarxes socials ha estat un

element clau per a compartir bones pràctiques sobre mobilitat i debatre iniciatives que milloren la vida a la nostra ciutat. Tota la informació relacionada amb aquest procés de participació pública es pot consultar al web de participació de l’Ajuntament participa.tavernes.es.

 

Pel que fa al procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible, ja han estat superades les fases de caracterització del sistema de mobilitat existent actual i de les seues externalitats, amb l’anàlisi de l’oferta i la demanda, i la realització d’una diagnosi tècnica i participada del sistema, en què es palesen els seus punts forts i febles.

 

A hores d’ara ha arribat el moment d’establir un pla d’acció. S’ha de mirar cap al futur i formular un programa d’actuacions assegurant- se que els fins marcats són realistes, adaptats al context local, i que el temps establert per tal d’aconseguir-ho és suficient. En l’aprovació d’aquest programa d’acció temporal i en el posterior seguiment i definició d’uns indicadors que avaluen el grau d’aplicació de les propostes, la posada en marxa de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit, dins del Fòrum General de Participació Ciutadana, serà d’especial importància a fi de garantir l’èxit del procés iniciat cap a un model de ciutat més sostenible.

 

La Setmana Europea de la Mobilitat és una ocasió ideal per tal d’aconseguir que el nostre poble es moga en la bona direcció. I si aquesta coincideix amb les festes patronals, com és el cas, millor que millor. Cal aprofitar aquests dies festius i gaudir dels carrers, places i passeigs lliures de cotxes. Aquests espais són els lloc de trobada i reunió de la ciutadania, la qualitat dels quals és un indicador de la vida social al municipi. És necessari repensar els nostres hàbits de mobilitat i avaluar els efectes positius dels canvis que es poden introduir si se situen el vianant, l’usuari de la bicicleta i el transport públic en el centre de les accions de les polítiques públiques locals.

 

*article publicat al llibret de festes patronals 2012

 

11 de juliol de 2012

Vídeos de la segona sessió de les Jornades: Idees i paraules en el Pla de Mobilitat Sostenible

 

Ací vos deixem els enllaços als últims vídeos de les Jornades. Podreu  veure les conferències d’Arnau Boix i de Xavier Torremocha, emmarcades en la segona sessió d’aquestes jornades vinculades al Pla de Mobilitat Sostenible, sobre mobilitat per a totes les persones: accessibilitat i salut pública.

 

Arnau Boix és Arquitecte i especialista en accessibilitat i disseny per a tothom

Xavier Torremocha és Diplomat Universitari en Infermeria i Tècnic mitjà de Promoció de la Salut del Centre de Salut Pública d’Alzira

 

 

26 de juny de 2012

Vídeos de la tercera sessió de les Jornades: Idees i paraules en el Pla de Mobilitat Sostenible

 

Als següents enllaços podreu veure les conferències de Juan Tormo i Francesc Bononad, emmarcades en la tercera sessió d’aquestes jornades vinculades al Pla de Mobilitat Sostenible, sobre mobilitat “glocal”: actuació local i pensament global.

 

Juan Tormo és Arquitecte Municipal a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, i és, a més, Cap de l’Oficina Tècnica 

Francesc Bononad és Llicenciat en Filosofia

 

 

 

 

25 de juny de 2012

Conclusions dels Qüestionaris sobre hàbits de mobilitat a Tavernes de la Valldigna

 

Ja podeu consultar les conclusions dels qüestionaris de mobilitat, emplenats tant en paper com digitalment mitjançant aquest lloc web, dins del procés de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Sostenible. Ací es recullen les aportacions de 73 participants que resideixen, treballen o visiten habitualment aquest municipi.

 

A més d’estudiar els hàbits de mobilitat de les persones, al qüestionari s’ha tractat de recollir l’opinió de la ciutadania sobre diferents mitjans de transport, així com l’opinió sobre la qualitat de l’espai públic urbà.

 

Finalment, també s’han tantejat algunes propostes que tenen l’objectiu de canviar els hàbits de desplaçament cap un model més sostenible, deixant un espai obert a la reflexió i a noves aportacions de propostes sorgides des de  la ciutadania.

[issuu width=420 height=297 printButtonEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=120624191811-ece5dca6860f498e887308c300a1a7c9 name=1105107_pms_isuu_q_estionari_mobilitat_1206 username=pmstavernes tag=mobilitat unit=px v=2]

 

22 de maig de 2012

Vídeos de la primera sessió de les Jornades: Idees i paraules en el Pla de Mobilitat Sostenible

 

En el següents enllaços podreu veure les conferències de Vicent Torres i Josep Enric Garcia Alemany, emmarcades en la primera sessió d’aquestes jornades vinculades al Pla de Mobilitat Sostenible, sobre la  introducció als conceptes de mobilitat sostenible i experiències en altres entorns propers.

 

Vicent Torres és Doctor en Economia, Llicenciat en Ciències Econòmiques, Professor d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València i Especialista en Plans de Mobilitat Urbana Sostenible.

 

Josep Enric Garcia Alemany és Enginyer de Camins, Canals i Ports i Especialista en planificació, gestió i disseny de la mobilitat.